Cornel Nistorescu își lansează două volume la Teatrul de Artă din Deva

In ziua de 3 decembrie 2013, la ora 17, Biblioteca Judeteana „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva in parteneriat cu Editura Compania si cu Teatrul de Arta din Deva organizeaza lansarea celor mai recente doua volume, semnate de jurnalistul Cornel Nistorescu: „Reporter la sfarsitul lumii (1978-1988)” si „Romani, vi se pregateste ceva!”.

Lansarea va avea loc la Teatrul de Arta din Deva, alaturi de autor fiind prezent poetul si editorul Petru Romosan, directorul Editurii Compania din Bucuresti. Jurnalist apreciat inca dinainte de 1989 pentru curajul si verticalitatea sa, pentru faptul ca nu a facut niciun fel de concesie regimului, Cornel Nistorescu s-a afirmat si dupa decembrie ’89 ca o voce singulara si foarte convingatoare in peisajul publicistic romanesc.

Creator de gazeta, imediat dupa decembrie ’89, Cornel Nistorescu s-a afirmat in lumea complicata a presei postdecembriste ca o voce curajoasa, lucida, de multe ori incomoda dar intotdeauna marcata de refuzul oricarei concesii de la principiile etice de la care nu a abdicat niciodata.

Ambele volume sunt o dovada a faptului ca jurnalismul autentic se face numai prin verticalitate si curaj, trasaturi atat de prezente la Cornel Nistorescu.

Nascut in anul 1948 in inima judetului Hunedoara, la Turmas, Cornel Nistorescu este legat afectiv prin mii de fire de aceste locuri pe care le-a evocat cu deosebit talent literar si jurnalistic in volumul „Reporter la sfarsitul lumii (1978-1988)”.

Cartea este o reeditare a unor volume de reportaje scrise de Cornel Nistorescu in anii de dinainte de revolutie si au fost republicate fara niciun fel de modificare, dovada a faptului ca Cornel Nistorescu nu a cosmetizat deloc realitatile pe care le-a surprins cu o acuratete de fotograf al realitatii.

Al doilea volum, „Romani, vi se pregateste ceva!”, cuprinde articole scrise in primul deceniu de dupa revolutie, precum si scrisori deschise, extrem de curajoase, adresate unor personalitati politice aparute / afirmate dupa „evenimentele” din decembrie 1989.

Cele doua volume au aparut la Editura Compania, fondata in anul 1998 de catre scriitorii Adina Keneres si Petru Romosan, editura care a oferit cititorilor de carte din Romania titluri extrem de interesante din numeroase domenii, titluri care niciodata n-au trecut neobservate de cititorul avizat.

Trebuie remarcat neaparat si faptul ca renumele lui Cornel Nistorescu a trecut granitele tarii, articolul lui scris imediat dupa atentatul de la 11 septembrie 2001 a fost extrem de apreciat in Statele Unite si studiat in scoli.

Cei prezenti la lansare vor avea bucuria unui dialog bogat cu unul dintre cei mai remarcabili si curajosi jurnalisti ai momentului, Cornel Nistorescu, care le va oferi autografe.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole