Credit pentru refacerea drumurilor județene

Consiliul Judeţean Hunedoara va contracta un credit de 66 de milioane de lei, bani care vor fi folosiţi pentru reabilitarea mai multor drumuri din judeţ. În condiţiile în care bugetul Consiliului Judeţean a fost redus de Guvern cu aproximativ o treime, faţă de anul trecut, acest credit este singura soluţie pentru a continua anumite investiţii începute în judeţ. Din banii primiţi de la Guvern, Consiliul Judeţean Hunedoara a alocat două treimi din suma primită către primării.

Decizia de a accesa un astfel de credit a venit din dorinţa de a nu stopa anumite investiţii aflate în derulare. Din banii care vor fi contractaţi urmează să fie modernizate 11 drumuri judeţene.

Lucrările la drumuri au început în anul 2009 şi au ca termen de finalizare perioada 2012 – 2014. Prelungirea termenelor de execuție duce în mod inevitabil, la degradarea infrastructurii drumurilor județene, la îngreunarea circulației rutiere pe sectoarele pe care se lucrează și nu în ultimul rând la creșterea prețurilor materialelor și transportului. Finalizarea în termen a obiectivelor de investiții este de asemenea importantă pentru fluidizarea traficului pe drumurile județene care au acces înspre drumurile naționale.

Împrumutul va fi rambursat într-o perioadă de maximum 20 de ani.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole