Creștere alarmantă a numărului înșelătoriilor produse în județul Hunedoara

Hunedoara: Tânăr fără permis, depistat conducând un autoturism neînmatriculat

În data de 20.06.2017, în jurul orei 17:00, o femeie în vârstă de 63 de ani, din Petrila, s-a prezentat la sediul Poliției Oraşului Petrila şi a reclamat faptul că, în jurul orei 14:00, a fost apelată pe telefonul mobil de către o persoană care a afirmat că este câștigătoarea unui premiu în valoare de 3.000 de euro și a unei tablete (din partea unei societăţi bancare), însă, pentru a intra în posesia premiului, trebuie să achite 1.400 de lei într-un cont, printr-un serviciu de transfer, iar după depunerea banilor să transmită telefonic codul tranzacției.
Petrileanca a urmat indicațiile apelantului necunoscut, iar după ce a depus banii şi a transmis codul operațiunii, a fost îndrumată să se prezinte la o agenție bancară din localitate, pentru a-și ridica „premiul”. Femeia şi-a dat seama ulterior că a fost înșelată, deoarece în oraşul Petrila nu există o sucursală a unităţii bancare indicate de apelant, care, după ce i s-a comunicat codul tranzacţiei, şi-a închis telefonul mobil.
În cauză, poliţiştii efectuează cercetări, sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune, în vederea identificării autorului şi a recuperării prejudiciului.
În 19.06.2017, Poliţia Municipiului Hunedoara a fost sesizată de un bărbat de 36 de ani, conducător auto la o societate comercială de servicii funerare, despre faptul că societatea a fost contactată telefonic de un bărbat care a solicitat să fie transportă o persoană decedată de la Spitalul Municipal Hunedoara la un cimitir în municipiul Arad. Apelantul l-a rugat pe reprezentantul societății să fie împrumutat cu suma de 1.000 lei, până la întoarcerea în municipiul Arad, când urma să restituie banii. Fiind de acord, în jurul orei 11:30, şoferul autospecialei mortuare a ajuns în curtea Spitalului Municipal din Hunedoara, unde s-a întâlnit cu cel care a solicitat serviciul de transport, căruia i-a înmânat 1.000 lei, după care acesta l-a rugat pe şofer să îl aștepte în curtea spitalului. După aproximativ o oră, şoferul a încercat să-l apeleze de mai multe ori telefonic pe solicitant, dar acesta avea telefonul închis, moment în care şi-a dat seama că a fost înșelat şi a anunțat Poliția.
Şi în acest caz, poliţiştii efectuează cercetări, sub aspectul comiterii infracțiunii de înșelăciune, în vederea identificării autorului şi a recuperării prejudiciului.

La data de 20.06.2017, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de către un bărbat în vârstă de 48 ani, din municipiul Deva, cu privire la faptul că, în jurul orei 13:00, mama sa, în vârstă de 81 de ani, din municipiul Deva, a permis accesul în locuință unor persoane necunoscute, care susțineau că efectuează activități de deratizare. Cei doi bărbaţi, profitând de neatenția proprietarei, i-au sustras 1900 lei și 600 USD, dintr-un sertar al unei comode aflată în sufrageria apartamentului.

Tot ieri, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată de o femeie în vârstă de 80 de ani, din municipiul Deva, despre faptul că, în urmă cu aproximativ 2-3 zile, a permis accesul în locuință unor persoane necunoscute, care au afirmat că efectuează activități de deratizare. Cei doi, profitând de neatenția femeii, i-au sustras din apartament aproximativ 8000 de lei.

Recomandari

Alte Articole