Cristina Băleia, managerul Spitalului Municipal Vulcan, declarată incompatibilă de ANI

Ioan Lucaci, fost consilier local în comuna Pui, declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate

Agenția Națională de Integritate a constatat faptul că BĂLEIA CRISTINA s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 16 martie 2013 – 31 august 2015, întrucât a deținut simultan funcțiile de manager în cadrul Spitalului Municipal Vulcan, județul Hunedoara și de vicepreședinte al Organizației locale a unui partid politic filiala Vulcan, președinte al Organizației Municipale a Femeilor și vicepreședinte al Organizației Județene a Femeilor, structuri din același partid politic.

Persoana evaluată a încălcat astfel dispozițiile art. 178, alin. (1), lit. a) din Legea nr.95/2006 potrivit căruia: „Funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu: a) exercitarea oricăror altor funcţii salarizate, nesalarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical în aceeaşi unitate sanitară, a activităţilor didactice, de cercetare ştiinţifică şi de creaţie literar-artistică”.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. BĂLEIA CRISTINA a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Agenția Națională de Integritate

Recomandari

Alte Articole