Culoarul de Trafic Mureș Nord, de la Gelmar la Ilia, modernizat din fonduri europene

Culoarul de Trafic Mureș Nord, de la Gelmar la Ilia, modernizat din fonduri europene

Consiliul Județean Hunedoara, prin președintele Mircea Bobora, și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, prin directorul general Sorin Maxim, au semnat, la Deva, contractul de finanțare pentru acest obiectiv de investiții.

Proiectul are o valoare de 35,16 milioane de euro, acesta fiind considerat unul dintre proiectele de anvergură din Regiunea Vest.

Proiectul vizează modernizarea Culoarului de Trafic Mureș Nord, de la Gelmar la Ilia, compus din cinci drumuri județene (DJ 706A, DJ 761, DJ 107A, DJ 705, DJ 705H) situate pe traseul DN 7 (Gelmar) – Geoagiu Băi – Bobâlna – Rapoltu Mare – Uroi – Chimindia – Hărău – Bârsău – Șoimuș – Brănișca – DN 7 (Ilia).

În cadrul proiectului vor fi modernizați peste 65 de km de drumuri care asigură legătura indirectă cu rețeaua Trans-Europeană de transport (TEN-T) rutieră și feroviară. Astfel, orașele Geoagiu și Simeria, precum și comunele Brănișca, Hărău, Ilia, Rapoltu Mare și Șoimuș, cu așezările aparținătoare vor fi mai ușor accesibile. Acest lucru va contribui la dezvoltarea economică și turistică a zonelor deservite de acest culoar.

Scopul proiectului este acela de a aduce sectoarele de drum la parametri corespunzători din punct de vedere tehnic, refacerea sistemului rutier pentru trafic de perspectivă și crearea condițiilor de circulație în siguranță și confort. Implementarea acestui proiect mai presupune și modernizarea a opt poduri, montarea de parapeți metalici pentru protecție, realizarea de trotuare pentru podurile vizate prin proiect, montarea de parapeți pietonali și montarea a peste 2.000 de indicatoare rutiere.

Recomandari

Alte Articole