Delegație a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare, în vizită la Primăria Deva

Primăria Municipiului Deva a primit în zilele de 4 şi 5 septembrie vizita unei delegaţii formată din reprezentanţi şi consultanţi ai Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). BERD a angajat asistenţă tehnică pentru dezvoltarea unui program de eficienţă energetică în sectorul public (şcoli, grădiniţe, universităţi, etc) ce se desfăşoară în perioada 2010 – 2015.

În urma informaţiilor furnizate de municipalitate si a unui proces de selectie, Deva se numără printre cele şase oraşe din România în care reprezentanţii BERD vor efectua vizite de lucru cu scopul de a selecta patru proiecte pilot ce vor fi implementate în prima fază.
În acest scop, la nivelul Primăriei Municipiului Deva a fost constituit un grup de lucru, care împreună cu delegaţia BERD, a vizitat câteva obiective aparţinând domeniului public potenţial eligibile în implementarea proiectelor pilot de eficientizare energetică.
La finalul lunii septembrie se vor anunţa cele 4 oraşe selectate pentru implementarea programului pilot de eficienţă energetică, urmând ca în etapa următoare să înceapă procesul de elaborare a documentaţiilor tehnice în vederea demarării proceselor de selecţie a potenţalilor candidaţi ce vor dori să investească în astfel de proiecte.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole