Demersuri pentru înfrăţirea municipiului Hunedoara cu oraşul Ialoveni (Republica Moldova)

Consiliul Local a aprobat iniţiativa de înfrăţire a municipiului Hunedoara cu oraşul Ialoveni, din Republica Moldova.
Decizia vine ca urmare a faptului că atât Primăria Ialoveni cât şi Primăria Hunedoara şi-au manifestat oficial (prin intermediul unor scrisori de intenţie) dorinţa de a coopera în mai multe domenii: proiecte europene, culturale, educaţionale, iniţiative economice şi turistice.
Hotărârea Consiliului Local Hunedoara reprezintă principalul punct de plecare al întregului demers, care, sperăm noi, se va finaliza cu un acord oficial de înfrăţire, conform legislaţiei în domeniu.
„Poate pentru mulţi sunt lipsite de importanţă aceste înfrăţiri, dar, să nu uităm, aceste demersuri reprezintă un lobby pe care îl facem pentru promovarea municipiului Hunedoara şi pe plan internaţional. Hunedoara nu are niciun acord de înfrăţire cu vreun oraş din Republica Moldova. Prin aceste înfrăţiri putem crea punţi eficiente de colaborare în turism, industrie, proiecte europene şi în alte domenii”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.
Oraşul Ialoveni are aproximativ 20.000 de locuitori şi se află la doar 10 kilometri distanţă de Chişinău (capitala Republicii Moldova).
În prezent, municipiul Hunedoara are relaţii de înfrăţire cu şase oraşe: Szombathely (Ungaria), Argenteuill (Franţa), Zenica (Bosnia și Herzegovina), Derince (Turcia), Parga (Grecia) şi Kaihua (China).

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole