Reprezentanţii firmei Condor S.A. au luat decizia închiderii căminului de nefamilişti de pe Aleea Moţilor. Imobilul va intra în reabilitare începând din primăvara anului 2016. Toţi ocupanţii căminului, circa 75 de persoane, locuiau ilegal în spaţiu, fără a avea un contract de închiriere încheiat cu firma în cauză.

Persoanele care aveau acte de identitate emise de Municipiul Deva au fost relocate la iniţiativa Primăriei. Este vorba de şapte familii, în total 12 adulţi şi 23 de minori. Administraţia locală le-a pus la dispoziţie locuinţe de necesitate în căminele Rempes şi Minier, dar şi la Adăpostul de Noapte (pentru 1 persoană în vârstă). În cursul zilei de astăzi le-au fost întocmite documentele de intrare în spaţiu, respectiv procesele-verbale de predare-primire a camerelor.

Prin închiderea căminului Condor se elimină un focar de infecţie în condiţiile în care de mulţi ani imobilul era debranşat de la utilităţi: apă, energie electrică, încălzire. În plus, branşamentele ilegale la reţeaua de energie electrică, realizate de unii dintre locatari, şi folosirea unor surse de încălzire improvizate reprezentau un risc major de producere a unor incendii de proporţii. La toate acestea, se adaugă şi numeroasele sesizări venite din partea locatarilor din blocurile vecine, nemulţumiţi de ceea ce se întâmplă în căminul Condor, dar şi de gunoaiele pe care le lăsau în urmă locatarii din imobil.

Totodată, Primăria Deva cu ajutorul SPIGM şi al operatorului de Salubritate a demarat o amplă acţiune de igienizare a zonei, prin ridicarea mormanelor de gunoaie aflate pe spaţiul verde din apropierea căminului.