Biblioteca Judeteana “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, in parteneriat cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Institutul “Confucius” din Sibiu si cu Liceul de Arte “Sigismund Toduta” din Deva, a demarat in toamna anului trecut un amplu si indraznet proiect cultural-educativ avand drept componenta principala organizarea de cursuri de limba chineza, caligrafie chinezeasca si Taichi la Deva.
Ideea a pornit de la premisa ca, in ultima perioada, a sporit interesul fata de China, fata de cultura si milenara civilizatie a acestui stat care a cunoscut o inflorire deosebita si care se afirma tot mai pregnant in viata economica, politica si culturala a lumii. Relatiile Romaniei cu Republica Populara Chineza, stabilite in anul 1949, s-au situat sub cele mai bune auspicii.
Biblioteca Judeteana “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva isi inscrie demersul cultural mai sus amintit pe linia acestei bune colaborari. Astfel, dupa demararea cu succes a acestor cursuri, va continua organizarea gratuita de cursuri de limba si cultura chineza si cursuri de Taichi si in anul scolar 2014-2015. Inscrierile la aceste noi cursuri se vor face de catre cei interesati, personal, la secretariatul Bibliotecii Judetene, in perioada 14 aprilie – 29 mai 2014, in limita celor 100 de locuri disponibile.
Cursurile vor incepe in ziua de 6 octombrie 2014.
Oportunitatile oferite de parcurgerea acestor cursuri sunt multiple: familiarizarea cu limba chineza, cu simbolistica ei specifica, precum si cunoasterea aprofundata a culturii, civilizatiei si traditiilor poporului chinez.