Deva: Lansarea volumului de versuri “Cartea vieții – 60 poeme”, al poetului Stejărel Ionescu

Deva: Lansarea volumului de versuri "Cartea vieții - 60 poeme", al poetului Stejărel Ionescu

Biblioteca Judeteana “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizeaza in ziua de 5 noiembrie 2015, ora 17.00, in incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, lansarea volumului de versuri “Cartea vietii – 60 poeme”, al poetului Stejarel Ionescu, volum aparut la Editura Maiastra din Tg Jiu, in anul 2015.
Stejarel Ionescu s-a nascut la 5 noiembrie 1955, in satul Uroi, orasul Simeria, din parinti intelectuali, mama contabila, iar tatal, tehnician normator. Studiile liceale le-a inceput la Simeria si le-a terminat la Colegiul National “Decebal” din Deva.
Primele poezii le-a scris in timpul stagiului militar. A lucrat la CFR, ca electromecanic, impiegat de miscare. Din 1976 a inceput sa colaboreze la presa vremii: “Drumul Socialismului” si “Lupta CFR”. A activat la Cenaclul “Ritmuri” din Deva, Cenaclul “Flacara” din Hunedoara si Cenaclul prin Corespondenta din Targoviste. Dupa decembrie 1989 a infiintat o societate comerciala cu profil de editura. Pana in 1997 a editat revistele “Amica – magazin” si “Antena – magazin”, precum si ziarul de opinie si cultura “Cetatea”. A colaborat, ca reporter-corespondent, la publicatiile: “Transilvania Jurnal”, “Palia”, “Cronica Romana”, “Curierul National”, “Romania libera”, “Focus Vest”, “A. M. Press”, “Lumea de azi” si “One Tv”. A continuat sa scrie atat poezie, cat si prezentari de carte si cronica plastica sau critica literara in publicatii ca: “Arges”, “Transilvania”, “Chronos”, “Lumina Lina” (SUA), “Lumina Divina”, “Vatra Veche”, “Basarabia literara”, “Lumea Romaneasca” (SUA), “Reflex”, “Onyx” (Dublin), “Agora literara”, “Ecouri literare”, “Provincia Corvina”, “Portal Maiastra”, “Oficial Media” din Targoviste, publicatie on-line la care este redactor-sef s.a.
Este membru al Ligii Scriitorilor din Romania si membru al Uniunii Ziaristilor din Banatul Istoric. A obtinut numeroase premii, diplome si distinctii: Premiul special “Dacica”, la Concursul de poezie originala, Costesti, 1983; Diploma de Onoare de la Asociatia Stiintifica pentru Consolidare Mediu Asociativ “Fiii Gorjului”, pentru intreaga activitate literara, Timisoara, 2013; Diploma de Participare la editia a XXVI-a la Simpozionul international “COLUMNA 2000” pentru intreaga activitate literara, 2013; Premiul II, la Concursul de poezie “Atelier 2014” , Clubul Cafeneaua literara si Fundatia “Semnal din Sud”; Premiul Casei Memoriale “Lucian Blaga” Lancram, la Festivalul International “Lucian Blaga”, 2014; Premiul III “Dropia de aur”, la Concursul National de poezie “Dor de Dor”, Calarasi, 2014; Premiul III la Concursul de Creatie Literara “ALMAGRI”, Constanta, 2014; Laureat al Festivalului International de poezie “Renata Verejanu”, Chisinau, 2014; Diploma de excelenta pentru profesionalism in jurizarea sectiunii de poezie “Dor de Dor”, jud. Calarasi; Premiul Editurii Vatra veche – “Cartea vietii”; Festivalul concurs de poezie religioasa “Credo”, Lapusna, ed. a XV-a.
A publicat urmatoarele volume de versuri:
“Trandafirii de roua”, 2000; “Tacere si singuratate”, 2002; “Somnul ingerului”, 2008; “Lacrima – un nume sfant”, 2008; “Arta de a fi” (antologie colectiva), 2009; “Dat’mi pace / dor de tara”, 2009; “Cu Dumnezeu prin hergheliile de cai”, 2010; “Iarasi mi se pregateste ceva” (ed. bilingva), 2012; “Dumnezeu ne poarta pasii prin hergheliile noptii”, 2013; “Drumul sihastrilor”, 2013; “Castelul de nisip”, 2013; “Suflet nemuritor” (antologie colectiva), 2013; “Pe drumul oaselor”, 2014; “Nemuritorii cuvintelor” (antologie colectiva), 20 4; “Paradigme virtuale” (antologie colectiva), 2014; “Rataciri in timp” (antologie), 2014; “Simbioze lirice” (antologie colectiva), 2014; “Calatorie in regatul cuvintelor” (antologie colectiva), 2014; “Nostalgii de toamna” (antologie colectiva), 2014; “Cartea vietii – 60 poeme”, 2015.
Cu prilejul acestei lansari, din volumul “Cartea vietii” va recita Mihai Bodogan.

Recomandari

Alte Articole