Deva: Luni va fi sărbătorită Ziua Poliţiei Române

Ziua Poliţiei Române (25 martie) va fi sărbătorită luni, cu începere de la ora 10:00, în sala amfiteatru a Poliţiei Municipiului Deva, unde poliţiştii hunedoreni se vor reuni pentru a marca, alături de personalităţi ale vieţii publice, invitaţi şi colaboratori, 191 de ani de când domnitorul muntean Grigore Dimitrie Ghica înmâna marelui agă Mihăiţă Filipescu primul steag al instituţiei ce purta pe atunci denumirea de Agie, moment istoric considerat ziua de naştere a Poliţiei ca instituţie modernă, aflată în slujba legii.

Ca în fiecare an, vor fi premiaţi cei mai buni poliţişti, criteriile de apreciere vizând etica, operativitatea şi profesionalismul cu care aceştia au răspuns solicitărilor comunităţii. Categoriile la care se vor face nominalizări sunt: cel mai bun colectiv de poliţişti, cea mai bună subunitate de poliţie, cel mai bun post d epoliţie şi, desigur, poliţistul anului. De asemenea, vor fi acordate diplome de excelenţă unor poliţişti sau colective care  s-au remarcat pentru merite profesionale deosebite.

Tot luni, cu începere de la ora 11:00, în Piaţa Unirii din municipiul Deva, poliţiştii hunedoreni invită publicul larg să ia contact cu specifictul câtorva servicii din subordinea Inspectoratului Judeţean de Poliţie (Serviciul Criminalistic, Serviciul Rutier şi Serviciul Management Resurse Umane), care vor organiza ateliere de prezentare. De asemenea, poliţiştii Serviciului pentru Acţiuni Speciale vor prezenta un exerciţiu de intervenţie “protecţie VIP”, iar cei de la Criminalistic vor susţine un exerciţiu demonstrativ cu câinii de urmă şi de însoţire.

Festivitatea va continua în sala Spiru Haret a Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara, unde vor fi acordate diplome şi cupe poliţiştilor sau echipelor care au câştigat diferite competiţii sportive (şah, tenis de câmp, înot, tenis de masă, tir, bowling, biliard, pescuit sportiv şi fotbal) organizate cu prilejul Zilei Poliţiei Române.

Ceremonia va culmina cu avansarea în grad, la termen sau înainte de termen a 138  de ofiţeri şi agenţi de poliţie.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole