Deva: Marinela Crețu își va lansa volumul “Din dragoste”

Deva: Marinela Crețu își va lansa volumul "Din dragoste"

Biblioteca Judeteana “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizeaza in ziua de 8 decembrie 2014, ora 17.00, in incinta Deva Mall, etaj 4, Salle d’Or, lansarea volumului de poezii “Din dragoste, introspectie sufleteasca”, semnat de Marinela CRETU. Este al treilea volum de poezii al autoarei care, in anul 2012, a debutat cu placheta de versuri “Ora intrebarilor”.
Marinela Cretu s-a nascut in anul 1961 in comuna Chiochis, judetul Bistrita-Nasaud, intr-o familie de oameni credinciosi. In anii copilariei s-a stabilit cu familia in orasul Lupeni, unde a absolvit liceul. Este absolventa a Facultatii de Tehnologie Chimica din Iasi, Sectia Chimie-Fizica, promotia 1986. Dupa terminarea facultatii, a fost repartizata ca profesoara la Liceul Sanitar din Hunedoara. A fost cadru didactic vreme de 29 de ani, la Hunedoara si Deva.
Dat fiind ca a avut nesansa de a se naste cu probleme locomotorii, a trebuit sa faca fata mult mai multor greutati si suferinte decat un om care nu a cunoscut astfel de situatii. In ciuda acestora, a numeroaselor operatii prin care a trecut, a avut intotdeauna incredere in Dumnezeu si in oamenii din jurul ei a caror afectiune a fost extrem de pretioasa. A trecut cu incredere si optimism peste durerea fizica, s-a considerat mereu un om normal, cei din jur au considerat-o la fel, si a facut fata cu succes tuturor incercarilor vietii. A gasit intotdeauna sprijin si putere in credinta in Dumnezeu iar volumul pe care il lanseaza este o dovada in acest sens. Poeziile ce alcatuiesc volumul au, cu precadere, tematica religioasa, marturisesc o dragoste profunda fata de Dumnezeu, fata de Iisus Hristos, fata de sfinti si figuri luminoase ale Bisericii precum, Arsenie Boca. Fiecare poezie poarta amprenta unei credinte pline de speranta si de incredere, o credinta care a fost mereu un izvor de putere pentru Marinela Cretu.
In semn de dragoste si atasament fata de numeroasele persoane cu dificultati motorii, autoarea va face un gest umanitar de mare generozitate: toate incasarile din vanzarea volumului de versuri vor fi donate Asociatiei Handicapatilor Neuromotori Hunedoara-Deva.

Recomandari

Alte Articole