Deva: Triplă lansare de carte (25 septembrie, ora 17)

Deva: Triplă lansare de carte (25 septembrie, ora 17)

Publicista si poeta Camelia Ardelean vine in fata iubitorilor de poezie cu volumele de versuri: In oglinda sufletului meu; Pasiune si Ingenuitate
Biblioteca Judeteana “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizeaza in ziua de 25 septembrie 2015, ora 17.00, in incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, o tripla lansare de carte. Publicista si poeta Camelia Ardelean vine in fata iubitorilor de poezie cu volumele de versuri: In oglinda sufletului meu, cu 90 de poeme dedicate mamei; volumul Pasiune, care cuprinde 50 de poeme de dragoste, si volumul Ingenuitate, cu 71 de poeme pe care autoarea le dedica nepotilor sai, aflati in pragul adolescentei, dar si tuturor celor care si-au pastrat sufletul tanar, indiferent de varsta. Toate cele trei volume au aparut la Editura Inspirescu din Satu Mare.
Camelia Ardelean a fost redactor-sef la Editura Vultur ZM, din Deva (1997-2004); colaboratoare la Revista naturistilor, cu eseuri din domeniu, in aceeasi perioada; reporter la ziarul Lumina, devenit Actiunea HD (1999-2000) si reporter la ziarul Hunedoreanul (2000). In anul 2004 se stabileste in strainatate. In anul 2014 se repatriaza si debuteaza in poezie cu volumul Lacrimi de suflet, aparut la Editura Emma din Orastie.
A mai publicat volumele: Cartea terapeutilor, Editura Vultur ZM, Deva, 2002; Cursuri practice naturiste, Editura Vultur ZM, Deva, 2004. A colaborat cu poezii la antologiile Calatorie in regatul cuvintelor, Editura Dandes Press, Drobeta Turnu-Severin, 2014; Nostalgii de toamna, Editura Dandes Press, Drobeta Turnu-Severin, 2014 si Magia sarbatorilor de iarna, Editura Editgraph, Buzau, 2015.
A colaborat la revistele: Confluente Literare, Confluente Lirice (devenita ulterior Dialoguri Culturale), Insemne Culturale, Negru pe Alb, Grai Romanesc, Arhiva Literara, Taifas Literar – reviste internationale de creatie literara si cultural-artistica in format electronic.
De asemenea a mai publicat in: ziarul Observatorul, Canada; revista Lumina Lina, SUA; ziarul Palia Expres, Orastie; revista Constelatii Diamantine – revista de cultura universala in format electronic; Amprentele Sufletului – revista de cultura si arta, aparuta la Editura Editgraph, Buzau; Gand Romanesc, Alba Iulia; Daruiri Literare, Editura Emma, Orastie.
Despre creatia poetica a Cameliei Ardelean s-au scris recenzii si cronici in: revistele Confluente Literare; Confluente Lirice; Negru pe Alb; ziarul Observatorul, Canada; O biblioteca pentru balansoarul meu, vol. 5, de Daniel Marian; Ardealul literar si artistic; Daruiri literare; Noua Provincia Corvina – almanah aniversar 2015.
Din 2014, este membra a Asociatiei Scriitorilor din judetul Hunedoara.
Cu prilejul lansarii celor trei volume, poeta Camelia Ardelean va dialoga cu iubitorii de poezie si le va oferi autografe.

Recomandari

Alte Articole