Biblioteca Judeteana “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizeaza in ziua de 28 martie 2014, ora 11.00, in incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, un eveniment cultural prilejuit de o tripla lansare a unor creatii teatrale destinate copiilor, purtand semnatura artistului Edy Motataianu.

Prima piesa se numeste “Printul Degeaba” si este o “piesa de teatru avertisment”, dupa cum declara autorul. A fost premiata in anul 2013 la Concursul National de Dramaturgie al Republicii Moldova.

Urmeaza volumul pentru copii intitulat “O altfel de… Poveste” care se adreseaza mai mult prescolarilor, o carte de colorat, conceptia grafica fiind realizata de artistul plastic Catalin Dragomir, membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania.

In sfarsit, “Zana Focului si Mana Lunga” este un audio-book, primul din seria “Pataniile lui Ionel Bocanel”, o poveste interactiv muzicala.

Nascut in 1966 la Craiova, Edy Motataianu este stabilit in Deva de la varsta de sase ani. Copil de artisti, a fost de mic familiarizat cu lumea teatrului, a artei, cu scena Teatrului de Revista din oras. Pasionat de literatura, a vadit talent literar inca din anii scolii, scriind piese de teatru, scenarii inspirate in special din lumea basmelor, scrieri destinate cu predilectie copiilor. Acest public il atrage prin inocenta si prin deschiderea pe care o manifesta fata de ideea de inovatie in arta.

La acest eveniment va lua parte trupa de teatru “Cu Mot… in Frunte” care va interpreta aceste creatii semnate de Edy Motataianu.