Potrivit unui comunicat de presa de astazi al Directiei Nationale Anticoruptie, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Alba efectueazt cercetări intr-o cauză penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie, comise anul trecut.
”In cursul zilei de 10 februarie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare în sapte locatii situate în judetul Hunedoara, din care doua sunt sediile unor institutii publice, iar restul domiciliile unor persoane fizice”, a precizat DNA. In cauza, procurorii beneficiaza de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.
Potrivit unor surse judiciare, una dintre actiuni a avut loc deja la sediul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Hunedoara. O alta perchezitie se desfasoara in mai multe birouri ale Consiliului Judetean Hunedoara. Aceleasi surse spun ca perchezitii mai au loc si la domiciliul unor angajati ai acestei institutii. Dupa primele informatii, directorul executiv al DGASPC Hunedoara, Monica Georgescu, va fi dusă astazi la audieri, la sediul DNA din Alba Iulia.

Redactia Hunedoara