Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează a patra ediție a evenimentului cultural devenit tradițional intitulat Noaptea Bibliotecilor.
În noaptea de 4 spre 5 octombrie 2014, începând cu ora 1800 și până la ora 400 a dimineții, porțile Bibliotecii vor fi deschise și vizitatorii se pot bucura de un program bogat, divers, pentru toate gusturile.
Programul manifestărilor se deschide la ora 1800, cu „O seară de poveste” susținută de actrița Isabela Hașa (la Sala de Lectură). La ora 2000 va urma un mult așteptat concert de muzică folk susținut de cantautorul Ducu Bertzi acompaniat de Mihai Neniță, continuat de concertul de muzică folk susținut de Mircea Vintilă (ambele în curtea bibliotecii).
După un foc de artificii, va urma o vizită ghidată a secțiilor, birourilor și depozitelor bibliotecii, iar la ora 2300, la Sala de Lectură se va face o demonstrație de artă culinară chineză. Noaptea se va încheia cu vizionări de filme romantice și science-fiction.
În paralel cu aceste activități, vor fi amenajate expozițiile: „Arta și cultura chineză reflectate în colecțiile bibliotecii” (la Sala de Lectură); „Noaptea Bibliotecilor, an de an…” (la intrarea în bibliotecă) și un stand de carte cu vânzare al Editurii Niculescu din București (la Secția de Artă și Carte Franceză).
Și în acest an, utilizatorii restanțieri ai bibliotecii, cei care nu au adus la timp cărțile împrumutate, vor beneficia de „clemență” în așa-zisa Noapte a iertării, când le vor putea restitui fără niciun fel de penalizare.
Noaptea Bibliotecilor este o activitate culturală ce are drept scop popularizarea activității Bibliotecii, atragerea unui număr cât mai mare de cetățeni către serviciile oferite de bibliotecă, familiarizarea tinerilor cu biblioteca şi cu beneficiile oferite de aceasta.