În Duminica Ortodoxiei, la Catedrala episcopală „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Deva, a avut loc Sfânta Liturghie oficiată de către Preasfințitul părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei.

Sfânta noastră Biserică a rânduit ca prima duminică a Postului celui Mare să fie consacrată biruinței dreptei credinte asupra celor care tăgăduiau cinstirea Sfintelor Icoane.

În fața unui număr mare de credincioși, a fost săvârșită hirotonia întru preot a preacucernicului părinte diacon Boancă Cosmin Gheorghe, care va păstori credincioșii din parohia Crișan, protopopiatul Brad, județul Hunedoara. În cuvântul de învățătură rostit cu ocazia hirotoniei tânărului slujitor, Preasfinția sa a accentuat deosebita responsabilitate ce o implică slujirea preoțească, o cruce „deloc ușoară”, dar la care cel hirotonit „este chemat de Hristos”.

De asemenea, în incinta catedralei episcopale, a avut loc o expoziție de mărțișoare cu ocazia zilei de 1 martie. Din aceeași expoziție au făcut parte și două icoane, a Mântuitorului și a Maicii Domnului, realizate prin metoda mozaicului. Atât mărțișoarele, cât și cele două icoane, au fost realizate de către copilași din diferite grupe de grădiniță, sub coordonarea părintelui Marius Iovan.