Elevii de clasa a III-a din Deva, Vulcan şi Orăştie s-au înscris în etapa națională a competiției ECOlimpiada Elevilor, ediția a III-a

Elevii de clasa a III-a din Deva, Vulcan şi Orăştie s-au înscris în etapa națională a competiției ECOlimpiada Elevilor, ediția a III-a

Elevii de clasa a III-a din Deva, Vulcan şi Orăştie participă cu aproximativ 20 de lucrări pline de imaginație în etapa națională a programului educațional ECOlimpiada Elevilor și întră în competiție cu peste 300 de elevi din alte 27 dejudeţe din România.

Pentru această ediție, elevii de clasa a III-a – din cele 8 școli din județul Hunedoaracare s-au înscris anul acesta în ECOlimpiada Elevilor – au realizat peste 550de compuneri despre protejarea mediului înconjurător, iar pe cele mai bune le-au înregistrat pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro.

Fiecare cadru didactic a evaluat compunerile din clasa sa și, în urma unui proces de selecție, pe cea ma bună au nominalizat-o în ultima etapă a competiției.

Astfel, „Te iubim, natură!!!”, „Patrula de reciclare”, „Pentru o planetă mai curată” sunt doar o parte din cele aproximativ 20 de lucrări semnate de elevii din Deva, Vulcan şi Orăştie care merg mai departe în etapa națională a programului ECOlimpiada Elevilor 2014/2015.

Toate compunerile pot fi descoperite accesând site-ul www.colecteazaselectiv.ro, la secțiunea dedicată proiectului: www.colecteazaselectiv.ro/ecolimpiada-elevilor și pot fi votate o singură dată în perioada 23.04.2015 – 10.05.2015.

De asemenea, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Știinţifice și Eco-Rom Ambalaje – inițiatorii proiectului – vor realiza o ultimă departajare din punct de vedere originalitate, respectarea normelor de redactare și a temei propuse. La final, elevii care au redactat cele mai reușite lucrări, alături de cadrele didactice implicate, vor fi premiați.

ECOlimpiada Elevilor este un program educațional amplu care încurajează creativitatea elevilor și totodată oferă un conținut informațional bogat, ușor de asimilat care să îi inspire pe cei mici să devină responsabili cu mediul înconjurător.

Programul este dezvoltat de Eco-Rom Ambalaje în parteneriat cu Ministerului Educaţiei şi Cercetării Știinţifice încă din anul2012.

Ediția de anul acesta este una dintre cele mai de succes, înregistrând o rată de participare de peste 95% – din cele peste 300 de clase înscrise la nivel național în program, respectiv 8.929 de elevi, aproape toate au parcurs lecțiile din auxiliarul „Învățăm să reciclăm ambalajele” și au înscris o compunere în etapa finală.

Recomandari

Alte Articole