Eveniment cultural Ioan EVU – poetul cantautor, la Centrul Cultural „Dragan Muntean” din Deva (azi, ora 17)

Biblioteca Judeteana „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizeaza in ziua de 11 decembrie 2013, ora 17.00, la Centrul Cultural „Dragan Muntean” din Deva, Sala „Liviu Oros”, un eveniment cultural dedicat scriitorului si cantautorului Ioan Evu care in acest an a implinit 60 de ani. Activitatea se inscrie in traditia Bibliotecii Judetene de a fi mereu aproape de oamenii de cultura hunedoreni si de a le promova creatia.

Poet, prozator, eseist, compozitor, solist de muzica folk, Ioan Evu s-a nascut la 19 februarie 1953, in satul Pestisul Mare din judetul Hunedoara. A urmat scoala generala in comuna Pestisu Mic, iar liceul in municipiul Hunedoara. A absolvit Scoala de Perfectionare in Domeniul Utilajelor de Calcul Bucuresti. A debutat concomitent in poezie, in anul 1970, in „Preludiu”, supliment al ziarului „Scinteia Tineretului” si in revista „Familia”, la posta redactiei, sub girul lui St. Augustin Doinas. Debuteaza editorial la Editura Facla din Timisoara (1982), cu volumul de poezii Fereastra de apa, distins cu mentiune la Concursul de Debut in Poezie al Editurii Facla, editia 1980-1981.

Este redactor al revistei de cultura „Provincia Corvina” din Hunedoara. Din anul 1990 este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. Are peste 15 volume de versuri, bine primite de critica literara. A participat la emisiuni culturale ale posturilor de radio si TV nationale si locale, la diverse anchete initiate de reviste literare, a acordat interviuri, dintre care unele au fost publicate in volume precum Camera cu pereti de oglinzi (2006) si Dialoguri privilegiate (2009).

Este compozitor, chitarist, solist vocal si textier al grupului vocal Canon cu care a efectuat turnee in tara si strainatate, obtinand numeroase premii.

La aceasta intalnire, scriitorul Ioan Evu isi va prezenta doua volume aparute recent: Cartea consumatorului de poezie si Elogiu furtunii, ambele aparute la Editura Tipo Moldova din Iasi.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole