Expoziție de fotografie în scop caritabil, vernisată luni 16 decembrie la Galeria de Arte din Hunedoara

Hunedoreanul Marian Lucian deschide luni, în 16 decembrie, la Galeria de Arte din Hunedoara, expoziţia de fotografie în scop caritabil. Colecţia de imagini realizate de Marian Lucian cuprinde 25 de fotografii, realizate în ultimii doi ani în municipiul Hunedoara.
Cele 25 de fotografii au fost imprimate pe pânză şi înrămate. Acestea vor fi scoase la licitaţie şapte zile mai târziu, duminică, în 22 decembrie, iar toţi banii colectaţi cu această ocazie vor ajunge sub forma de pachete la copiii instituţionalizaţi de la „Casa familială pentru copilul cu dizabilităţi Hunedoara”. Vernisajul expoziţiei va avea loc luni, 16 decembrie, la ora 17.00 şi va fi urmat de un concert gratuit al formaţiei „Feel The Jazz Trio”.
Artistul hunedorean, care în urmă cu aproape doi ani a lansat în reţeaua de Facebook pagina de promovare a municipiului Hunedoara „Când spun Hunedoara, spun Acasă”, spune că „este luna decembrie cu obişnuitele sărbători, pe care cei mai mulţi dintre noi le petrecem cu bucurie lângă cei dragi, primind şi împărţind daruri. Mi-am dorit ca, înainte de Crăciun să deschid o expoziţie de fotografie cu licitaţie, având ca subiect oraşul Hunedoara şi Castelul Corvinilor, iar banii strânşi astfel să ajungă sub forma de pachete unde trebuie. Nu drepturile de autor sunt scoase la licitaţie, ci fotografiile, pe care le-am printat pe pânză şi le-am înrămat, fiecare dintre acestea devenind un tablou, un fragment din oraşul nostru, pe care – înainte să-l văd prin lentila aparatului de fotografiat – eu l-am văzut cu inima. Toţi banii strânşi în urma licitaţiei vor ajunge, sub formă de donaţii sau pachete, la Casa de Copii din Hunedoara. Aş vrea ca această expoziţie-licitaţie înainte de Crăciun să devină o tradiţie şi să ne dea ocazia să facem un gest uman, pentru nişte copii care nu au avut norocul să aibă nici sănătate şi nici sprijinul şi căldura unei familii”.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole