Serviciul Public Administrare Cetate Deva va organiza miercuri, 3 octombrie 2018, împreună cu Asociația ,,Filantropia Ortodoxă” Deva și Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara, în incinta Cetății Deva (la Poarta 2), între orele 12:00-14:00, o acțiune de promovare în comunitate a modurilor de prevenție a cazurilor de violență domestică.

Evenimentul face parte din proiectul social ,,Familiile fericite nu cunosc violența”, inițiat de Asociația ,,Filantropia Ortodoxă” Deva în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara și finanțat de Primăria Municipiului Deva.

Scopul proiectului este formarea unei rețele de suport moral, social și emoțional pentru victimele violenței domestice din municipiul Deva, precum și creșterea gradului de informare a preoților și a angajaților din cadrul bisericilor, a părinților și a minorilor din Deva cu privire la fenomenul și consecințele violenței domestice și mai ales la noul ordin de protecție provizoriu care va intra în vigoare din luna noiembrie 2018.
Proiectul mai urmărește și implicarea adulților care frecventează biserica în activități de susținere a familiilor aflate în dificultate, integrarea lor în activități alternative de petrecere a timpului liber în mod armonios și realizarea unor activități de „bună practică”, de petrecere eficientă și calitativă a timpului în familie: părinți-copii.

La evenimentul din Cetatea Devei, fiecare familie implicată în proiect va pune în scenă un moment artistic legat de subiectul familia fericită. Participanții vor primi materiale informative și vor putea purta discuții pe tema violenței domestice.

Activitățile din cadrul acestui proiect au demarat în 15 septembrie 2018, când o grupă de copii selectați special au participat la un curs educativ de prevenție a violentei domestice, în cadrul căruia au învățat de la polițiști cum să recunoască o situație conflictuală, cum poți ieși dintr-o relație toxică, modalități de detensionare a conflictelor apărute în familie sau la școală și locurile unde pot cere ajutor în cazul în care sunt victimele sau martorii violenței domestice.

Trebuie să știți că violența în familie este o infracțiune prevăzută în Codul Penal.
Dacă ești victimă sau martor al violenței intrafamiliale, cere ajutor! Acesta este sfatul inițiatorilor proiectului social ,,Familiile fericite nu cunosc violența”.