În cadrul Galei de Excelență a AMR – Asociaţia Municipiilor din România, eveniment anual care premiază cele mai bune administrații locale din țară, municipiul Hunedoara a fost distins cu premiul “CENTENAR MUNICIPIUM”, pentru activitatea pe care a desfășurat-o în acest an în care sărbătorim 100 de ani de la Marea Unire. Hunedoara a fost premiată alături de municipiile Ploiești, Buzău, Focșani și Roman, cu acest premiu special “CENTENAR MUNICIPIUM”, pentru activitatea desfășurată în An Centenar.

De asemenea, administrația hunedoreană a fost nominalizată pentru premiul de “Excelență în Promovarea Culturală, Turistică și Sportivă”, alături de municipiile Constanța și Satu Mare, obținând un onorabil loc secund.

“Ne onorează premiul acordat de Asociația Municipiilor din România pentru activitatea pe care am desfășurat-o și continuăm să o desfășurăm în An Centenar, la fel cum ne onorează și alăturarea de municipii mari din România în cadrul nominalizării pentru excelență în promovarea culturală, turistică și sportivă. Sunt foarte bucuros pentru premiul obținut și pentru că am reușit, prin proiecte și promovare, ca Hunedoara sa fie nominalizată în primele trei municipii din țară”, declară primarul municipiului Hunedoara, Dan Boboutanu.

În cadrul Galei de Excelență, sunt nominalizate câte trei administrații pentru fiecare dintre secțiunile: Educație, Transport, Sănătate, Antreprenoriat, Regenerare Urbană, Iluminat public, Digitalizare, Gestionarea Deșeurilor și Promovarea Culturală, Turistică și Sportivă. Evenimentul s-a desfășurat la Atheneul Român din București, în data de 12 noiembrie 2018 și la el a luat parte și domnul Klaus Iohannis, președintele României.