Hunedoara: Procesiune cu icoane în Duminica Ortodoxiei

Hunedoara: Procesiune cu icoane în Duminica Ortodoxiei

Ieri, 09 martie 2014, când întreaga Biserică Ortodoxă a prăznuit Duminica Ortodoxiei, în Municipiul Hunedoara a avut loc cu această ocazie o procesiune în cinstea icoanelor. Această procesiune a reunit toate parohiile din cuprinsul Municipiului Hunedoara, având ca reper de întâlnire Biserica Eroilor a parohiei Hunedoara V.

La procesiune au participat toţi preoţii parohi ai oraşului Hunedoara care au avut în mijlocul lor pe Preacuviosul Părinte Arhimandrit Andrei Coroian, Consilier catehetic şi de misiune în cadrul Episcopiei Devei şi Hunedoarei.

La finalul procesiunii toţi credincioşii prezenţi s-au putut bucura de expoziţia de icoane realizată de elevi de la Şcoala Gimnazială Nr. 7 din Hunedoara care a avut loc în biserica cu hramul ,,Duminica Tuturor Sfinţilor’’ a parohiei Hunedoara V.

Prin această procesiune, credincioşii hunedoreni au marcat ziua în care Sfinții Părinți au restabilit, definitiv,cinstirea sfintelor icoane în Biserica lui Hristos, ziua în care a fost proclamată biruinţa dreptei credinţe asupra valului de erezii care s-au abătut asupra ei, vreme de peste cinci secole.

Recomandari

Alte Articole