În urma activităţilor desfăşurate, în data de 05.10.2013 poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale Hunedoara i-au identificat şi reţinut pe ȘTEFAN C., de 19 ani şi VASILE C., de 20 de ani, ambii din Hunedoara.
Poliţiştii au stabilit faptul că, în noaptea de 23/24.09.2013, în jurul orei 04:00, ȘTEFAN C. a pătruns, fără drept, prin forțarea ușii de acces, având fața mascată și purtând pe mâini mănuși, în locuința unui bărbat de 71 de ani, din Hunedoara, de unde, profitând de faptul că partea vătămată locuia singură şi suferea de un handicap locomotor, i-a sustras trei telefoane mobile. Întrucât bărbatul a încercat să opună rezistenţă şi să strige după ajutor, ŞTEFAN C. l-a agresat fizic, după care a părăsit locuința.
În urma loviturilor aplicate, partea vătămată a suferit leziuni care au necesitat 1-2 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare.
După comiterea faptei, ȘTEFAN C. a folosit în interes personal unul din telefoanele sustrase de la partea vătămată. Ulterior, suspectul a luat legătura cu VASILE C., căruia i-a dat două telefoane mobile pentru a le comercializa, acesta din urmă valorificându-le, deși cunoștea faptul că acestea proveneau din săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.
În urma probatoriului administrat, ŞTEFAN C. este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de tâlhărie şi violare de domiciliu, în timp ce VASILE C. este cercetat pentru comiterea infracţiunii de tăinuire. Cei doi au fost prezentați Judecătoriei Hunedoara, care a emis, pe numele acestora, mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile.
Cei doi bărbaţi au fost depuşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. HUNEDOARA.