Hunedoara: Un bărbat cu „relații la Bancă” a păcălit trei pensionari

Poliţiştii Poliției Municipiului Hunedoara l-au depistat, pe raza municipiului Hunedoara, pe TITUS J., de 58 de ani, din municipiul Hunedoara, care se sustrăgea urmăririi penale, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de furt și înșelăciune, în cadrul unui dosar penal aflat în lucru la Poliția Municipiului Deva. Poliţiştii au stabilit faptul că, în perioada iulie  – august 2012, bărbatul a comis trei fapte penale cu un mod de operarea asemănător pe raza municipiului Deva.

Acesta se recomanda ca având „relaţii la Bancă” şi le promitea persoanelor în vârstă că le ajută să îşi salveze economiile, după ce le inducea în eroare cu privire la faptul că se vor „schimba banii”.  După ce le câştiga încrederea, părţile vătămate fie îi oferea de bună voie sumele de bani, fie acesta observa unde îşi păstrează economiile şi, profitând de neatenţia acestora, le sustrăgea banii. Prejudiciul total cauzat de activitatea infracţională a suspectului se ridică la aproximativ 100.000 lei, existând probe că a comis fapte similare şi  în alte localităţi, pe raza judeţelor Hunedoara şi Alba.

Față de suspect s-a luat măsura reținerii pentru o durată de 24 ore, ulterior fiind prezentat instanței de judecată, care a emis pe numele său mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile.

 

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole