Castelul Corvinilor a fost vizitat de 265.331 turiști, de la începutul anului și până acum, suma totală încasată fiind de 4.964.574 lei. În cursul anului trecut, un număr de 300.693 de turiști au trecut pragul Castelul Corvinilor, iar în 2015 numărul total de vizitatori a fost de 280.458 turiști. Cel mai mare număr de turiști se înregistrează în fiecare an, în luna august. Un număr de 73.849 de turiști români și străini au vizitat Muzeul Castelul Corvinilor în luna august 2017. Încasările aduse de acești turiști, dar și din alte taxe, în luna august, se ridică la suma de 1.623.257 lei.
„Numărul de turiști la castel crește an de an, ceea ce nu poate decât să ne bucure. În acest an, Primăria Municipiului Hunedoara a câștigat un proiect de 5 milioane de euro, derulat prin ADR Vest, proiect care prevede restaurarea mai multor obiective din castel. Mai avem în plan și alte proiecte, precum amenajarea unui parc medieval în zona de la poalele monumentului istoric”, spune Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.
Toate acestea, dar și evenimentele care au loc în timpul anului la castel, evenimente gen Târgul European al Castelelor, Festivalul Medieval ori serate de muzică clasică, au menirea de a atrage tot mai mulți turiști aici, la cel mai important monument de arhitectură gotică din România.