La finalul partidei dintre Șoimii Pâncota și FC Hunedoara 1-0, s-au produs mai multe incidente grave în care au fost implicați jucători, suporteri, jandarmi și reprezentanți ai firmei de pază ce trebuia să asigure ordinea la acest meci. Din nefericire, în timpul evenimentelor, mai mulți participanți au fost răniți destul de grav, ajungând până la urmă la spital. Iată poziția suporterilor hunedoreni, cu privire la ceea ce s-a întâmplat ieri la Pâncota.

Violențe provocate de firma Pyroș Security la Pâncota

Fluierul de final al partidei de la Pâncota a dat startul violenţelor atât în teren cât şi în tribune. Pe lângă dezamăgirea ratării unui nou sezon fără a obţine promovarea, hunedorenii au fost nevoiţi a înfrunta atât ostilităţile jucătorilor gazdă cât şi abuzurile firmei de pază, Piros Security, firma preşedintelui echipei din Pâncota.

La finalul partidei,  Daniel Ambrus a fost bruscat si lovit cu pumnul de unul dintre jucatorii gazdă şi după ce a căzut pe gazon a fost călcat de mai multi jucători, hunedoreanul necesitând deplasarea de urgenţă la Spitalul Judeţean din Arad.

Văzând modul în care sunt agresaţi proprii jucători, fanii sosiţi de la Hunedoara au reacţionat verbal moment în care firma de pază a intervenit violent cu spray lacrimogen – aplicat direct pe faţa mai multor fani –  cât şi cu lovituri de bastoane. Atacul firmei de pază a survenit la initiativa unui singur angajat (FOTO), care fără niciun ordin dat, poate doar primit, s-a apucat singur să abuzeze cu spray moment în care şi colegii săi nedumeriţi şi neştiind probabil cum să reacţioneze, l-au imitat pur şi simplu împărţind şi bastoane. În urma busculadei create unul dintre suporteri, căzut la pământ, a fost lovit şi cu picioarele de unul dintre agenţii de pază, necesitând de asemenea tratament de urgenţă în urma loviturilor abdominale primite şi a gazului lacrimogen inhalat din plin.

În timp ce fanii hunedoreni încercau a-şi reveni în urma gazului inhalat, jandarmii au intrat şi ei în stadion. Destul de calmi la început, aceştia au devenit agresivi în momentul în care suporterii au început să ceară explicaţii cu privire la abuzurile firmei de pază. Şi nu a durat mult timp până când situaţia a degenerat şi un simplu ordin de evacuare a făcut ca jandarmii în formaţie să împingă fanii, neagresivi, mulţi dintre ei încercând încă a-si reveni în afara stadionului.

Intervenţia jandarmilor a început  cu un uz moderat de lovituri de bastoane si scuturi, in mod nu foare organizat ci mai degrabă la modul de interpretare individuală a situaţiei. Dar asmuţirea câinilor fără botniţă asupra suporterilor, aceştia sărind efectiv pe spatele unor fani, într-o situaţie în care erau înghesuiţi pe o ieşire nu foarte largă, coroborată cu lovituri de scut a dus la crearea unei învălmăşeli în care suporterii au căutat să se apere. În urma intervenţiei a fost rănită şi o reprezentantă a jandarmeriei, căreia, din lipsa de prezenţă a cadrelor medicale, i-a fost acordat primul ajutor de către un suporter hunedorean. Aceasta a necesitat transportul la spital, acolo unde se aflau şi doi suporteri.

După ce fanii au fost scoşi în afara stadionului, jucătorii de la FC Hunedoara au fost agresaţi la ieşirea spre autocar din nou de jucătorii gazdă cât şi de lotul de agenţi de pază de la Piros Security, care repetăm, este firma preşedintelui clubului din Pâncota, Pavel Piros. Până la urmă la vestiar apele s-au calmat după intervenţia unui efectiv de jandarmi, care ar trebui să ia la cunoştiinţa de practicile firmei de pază şi să fie aplicată legea şi acolo nu numai asupra suporterilor.

De abia după trei ore suporterii hunedoreni au fost lăsaţi în sfârşit să meargă spre casă.

www.corvinul1921.ro