Întâlnire cu jurnalistul și poetul Daniel Marian prilejuită de lansarea volumului de versuri “Penumbra peniței”

Întâlnire cu jurnalistul și poetul Daniel Marian prilejuită de lansarea volumului de versuri "Penumbra peniței"

Biblioteca Judeteana “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizeaza in ziua de 12 iunie 2014, ora 17.00, in incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, o intalnire cu jurnalistul si poetul Daniel Marian care, cu acest prilej, isi lanseaza noul volum de versuri intitulat Penumbra penitei.
Daniel Marian s-a nascut la 20 octombrie 1969, este absolvent al Colegiului National “Decebal” din Deva. Dupa 1990 a desfasurat o prodigioasa activitate jurnalistica la publicatiile “Cotidianul” si “Actual” din Deva (unde, in 1995, a fost secretar general de redactie); bisaptamanalul “Oglinda” din Deva, ca redactor; agentia internationala de presa “A.M. Press”, ca redactor corespondent; “Opinii Culturale”, ca secretar general de redactie; saptamanalul “Lumina” din Deva, redactor-sef.
A lucrat la “Radio Deva” ca redactor, redactor corespondent la cotidienele “Ziua”, “Romania Libera”, “Transilvania Jurnal”, “Jurnalul National”, “Evenimentul Zilei”. A mai semnat in revistele “Academia Catavencu”, “Saptamana Integral HD”, “Lumea de azi” – Deva, “Revolutionarul” din Lugoj, “Pensionarul” si “Info Start”. Are o sustinuta activitate literara fiind prezent cu poezii si cronici literare in publicatii de specialitate ca “Tribuna”, “Vatra”, “Oglinda literara”, “Steaua”, “Orizont”, “SLAST”, “Ramuri”, “Ardealul literar si artistic”, “Opinii culturale”, “Nova Provincia Corvina”, “Constelatii Diamantine”, “ProSaeculum”, “Algoritm literar”, “Impact cultural”, “Daruiri literare”, “Citadela”, “Lumina Lina” (SUA), “Observatorul” (Canada), “Onyx” (Irlanda), “Zemra Sqhiptare” (Albania) s.a. A publicat volumul de poezie Capita de fluturi, ingerii mei, in 2011, si volumele de cronici literare intitulate O biblioteca pentru balansoarul meu (2012, 2013).
Prezentul volum de versuri, Penumbra penitei, este prefatat de Alexandru Cartu care apreciaza ca versurile lui Daniel Marian reprezinta “o calatorie in interiorul fiintei pana la izvoarele subterane ale acesteia care stau sa izbucneasca in drumul lor catre afara. E o calatorie la izvoarele sinelui.”
Autorul va avea un dialog cu cei prezenti carora le va oferi si autografe.

Recomandari

Alte Articole