Inundaţii pe străzile municipiului Petroşani şi ale oraşului Petrila precum şi un copac căzut pe firele de înaltă tensiune ale căii ferate, în urma unei furtuni puternice.

În data de 01.06.2012, a fost emisă o avertizare cod galben, de fenomene meteo imediate, valabilă în intervalul orar 13 – 16, care anunţa intensificări ale vântului de până la65 kmpe oră, averse de ploaie de aproximativ25 litripe metru patrat, însoţite de descărcări electrice şi grindină.

Primele efecte ale furtunii s-au resimţit în municipiul Petroşani, în jurul orei 13, pompierii fiind anunţaţi, prin 112, despre prăbuşirea unui plop pe firele de înaltă tensiune ale căii ferate, în apropierea gării Petroşani. Imediat, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de pompieri, dotat cu motofierăstraie, dela Detaşamentuldin Petroşani, pregătit să îndepărteze copacul de pe fire. Totodată, o drezină a C.F.R. a fost comasată în zona afectată, având misiunea de a decupla linia de la reţeaua de înaltă tensiune, pentru a facilita intervenţia pompierilor.

Incidentul a generat oprirea, în gara Petroşani, a unui tren de persoane inter regio nr.1828, care circula pe ruta Petroşani-Caracal, precum şi a unui marfar care circulă pe traseul Livezeni – Mintia.

Ploaia torenţială a afectat municipiul Petroşani şi oraşul Petrila în aproximativ 45 de minute, fiind inundate 12 străzi (până la ora 14) şi mai multe curţi.

În urma ploilor torenţiale au fost inundate străzile Cuza Vodă, Dacia, Egalităţii, Griviţa Roşie, Timişoarei, Maleea, Progresului, Bucegi, Constructorului, Popa Şapcă din Petroşani, precum şi străzile Jieţ şi Parângului din Petrila.

În zonele afectate de furtună s-au deplasat efective ale Detaşamentului din Petroşani, precum şi ale Serviciilor de Urgenţă Voluntare din Petroşani şi Petrila. Echipele de intervenţie acţionează cu motopompe pentru îndepărtarea efectelor produse de ploaia torenţială.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole