Ionel Resiga a fost ales delegat sătesc pentru Bârcea Mică în cadrul adunării sătești care a avut loc marți, 18 ianuarie 2018, cu 30 de voturi ”pentru”, 2 abțineri și 16 voturi ”împotrivă”, și va reprezenta interesele cetățenilor din localitate în Consiliul Local Deva.

La adunare au participat 48 de cetățeni din Bârcea Mică, alături de consilierii locali Luminița Hurgoiu și Ferdinand Pogocsan – desemnați prin Hotărârea Consiliului Local nr. 455/2017, viceprimarul Municipiului Deva, Ovidiu Moș, și reprezentanți ai Direcției Juridice și Administrație Publică Locală a Primăriei Municipiului Deva.

Potrivit dispozițiilor art. 53 din Legea administrației publice locale nr. 2015/2001, republicată, locuitorii satelor care nu au consilieri locali aleși în consiliile locale sunt reprezentați la ședințele de consiliu de un delegat sătesc. Delegatul sătesc este ales de adunarea sătească, pe perioada mandatului consiliului local. Alegerea delegatului sătesc se desfășoară în prezența primarului sau a viceprimarului și a minimum doi consilieri desemnați prin hotărârea consiliului local. Alegerea delegatului sătesc se face cu majoritatea voturilor celor prezenți la adunare.
Ionel Resiga are 67 de ani, este pensionar din 2010, iar în ultimii 20 de ani de muncă a fost maistru la Termocentrala Mintia. Are un fiu în vârstă de 40 de ani.
Resiga este membru PNL din anul 2011 și a mai îndeplinit funcția de delegat sătesc pentru Bârcea Mică în legislatura 2012-2016.