Biblioteca Judeteana “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizeaza in ziua de 26 iunie 2014, ora 17.00, in incinta Deva Mall, etajul patru, Salle d’Or, lansarea volumului de debut, intitulat Pentru totdeauna sau poate chiar mai departe, al poetului Adrian Rus, aparut la Editura “EMIA” din Deva.
Adrian Rus s-a nascut la 21 martie 1976, la Ilia. Este absolvent al Liceului Auto din Deva, apoi al Universitatii Petrosani, Facultatea de Stiinte, Sectia Inginerie matematica. A manifestat inca de foarte tanar dragoste pentru literatura, a facut parte din diverse formatii artistice scolare, a fost membru al Clubului studentesc, Sectia Dans modern si al Sectiei de Arta cinematografica.
A luat parte, impreuna cu Biblioteca Judeteana, la activitati desfasurate sub genericul “Lectura pentru toti”. Talentul literar i-a fost descoperit de poeta Paulina Popa care, la Editura pe care o conduce, EMIA, ii publica acest volum de debut. Despre autor, poeta-editoare vorbeste astfel in prefata volumului: “Unul dintre cei norocosi ai cuvantului este si Adrian Rus, care ne aduce un esantion de frumusete, ca apoi noi, cei ce vom fi lecturat versurile sale, sa putem intelege ca lumea se compune si din frumos, sa spunem si noi asemenea versurilor sale: e iarna afara / femeie… / insa / in sufletul meu / a venit vara… “.
Volumul Pentru totdeauna sau poate chiar mai departe cuprinde, cu precadere, poezii de dragoste, o lirica a iubirii scrisa cu sensibilitate si sinceritate. Autorul face o incursiune in propriul suflet si descopera resorturile unei iubiri care il insoteste permanent, conferind cotidianului o stralucire pe care numai dragostea o poate crea.
Intalnirea cu tanarul poet va fi, totodata, o demonstratie a faptului ca in permanenta va exista un public dornic de poezie, in special de poezie inspirata de eternul sentiment al iubirii.
Autorul va avea un dialog cu cei prezenti carora le va oferi si autografe.