Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara a sărbătorit 40 de ani de la înființare

Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” Hunedoara a sărbătorit 40 de ani de la înființare

Instituția de învățământ hunedoreană a luat ființă în anul 1977, sub denumirea de Liceul Industrial nr. 3. În anul 2014, acesta și-a schimbat numele, devenind Liceul Tehnologic „Constantin Bursan”.
Primarul Municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, a participat astăzi la manifestările prilejuite de împlinirea a 40 de ani de existență a Liceului Tehnologic „Constantin Bursan”.
„Ne mândrim să avem în localitate un liceu cu o astfel de tradiție. Patru decenii de existență înseamnă mii și mii de copii ai căror caractere au fost modelate de dascălii de aici”, declară Dan Bobouțanu.
În momentul de față, la Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” studiază aproape 800 de elevi, aici existând atât cursuri la zi, cât și la seral și frecvență redusă, școală postliceală și de maiștri, precum și învățământ profesional. Elevii de aici au posibilitatea să urmeze una dintre specializările: protecția mediului, informatică, construcții, instalații. La învățământul profesional se pregătesc electromecanici, sculeri matrițeri, sudori, finisori în construcții, frizeri, coafori, manichiuriști și pedichiuriști.
Începând cu anul școlar 2017 – 2018, Liceul Tehnologic „Constantin Bursan” va intra într-un program pilot de învățământ dual.
„În urmă cu câteva săptămâni, a fost încheiat, un contract de parteneriat între companiile Assa Abloy, DAR Dräxlmaier Automotive, Recom Sid și Liceul Tehnologic „Constantin Bursan”, astfel încât elevii de aici să se poată pregăti încă de pe băncile școlii pentru meserii din domeniul tehnic”, adaugă primarul municipiului Hunedoara.

Recomandari

Alte Articole