Mărginean intervine în scandalul Complexului Acvatic Aqualand. Vezi scrisoarea deschisă trimisă de primarul Devei

SCRISOARE DESCHISĂ, adresată familiilor din Deva care au obţinut în instanţă anularea autorizaţiei de mediu pentru Complexul Acvatic Aqualand

Stimate doamne, stimaţi domni,
Aţi câştigat o bătălie contra Primăriei Deva şi a SC Aqualand SRL. Sincer, nu mă bucură deloc această situaţie, dar aş fi fost mulţumit dacă aţi fi obţinut acest succes pe cont propriu, nu în urma “parteneriatului” cu o Asociaţie “mercenar specializată în acţionarea în instanţă a diverse companii sau autorităţi publice, pentru solicitarea de daune”.
Îmi permit să vă spun că această bătălie purtată în instanţă, dar şi prin intermediul mass-media aduce mari deservicii cetăţenilor Devei, precum şi turismului. Pentru că turismul este deocamdată unul dintre domeniile care ne asigură vizibilitate în ţară şi peste hotare. De când s-a deschis complexul acvatic, sute, poate chiar mii de turişti români şi străini au venit să se relaxeze în incinta Aqualand. Cu acest prilej, au vizitat şi oraşul. Iar la întoarcerea acasă, impresiile lor pozitive au fost împărtăşite apropiaţilor şi cunoscuţilor care au trecut, la rândul lor, Deva pe lista destinaţiilor care merită să fie vizitate.
Aşadar, domnilor, aţi câştigat o bătălie, dar nu şi războiul! Baza acvatică a fost ridicată în urma unei investiţii majore, o parte din bani sunt ai devenilor, şi nu neg că a fost proiectată şi construită cu deficienţe. Important este să remediem aceste neajunsuri, să găsim soluţii tehnice pentru corectarea lor, nu să recurgem la măsuri extreme.
Complexul Aqualand nu se va închide. Chiar dacă motorul de cogenerare care producea energie electrică, o parte vândută în sistemul naţional, dar şi energie termică, a fost oprit. Sperăm noi că doar temporar. Există un proiect care se va finaliza în toamnă, care prevede retehnologizarea acestei staţii de producere a energiei, montarea de filtre speciale şi panouri antifonice în jurul ei, dar şi a unui covor de cauciuc sub motoare pentru înlăturarea trepidaţiilor. Sperăm că autorităţile de mediu vor fi alături de noi şi vom obţine toate avizele necesare pentru repornirea staţiei de cogenerare. Ne dorim ca acest complex să fie o sursă de venit pentru bugetul municipiului, şi nu una de cheltuieli care să-i împovăreze şi mai mult pe locuitorii oraşului nostru.
În cele din urmă, războiul va fi câştigat de către deveni!

Cu stimă,
Petru Mărginean,
primar şi cetăţean al municipiului Deva

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole