“Mărul în școli” a început și în Hunedoara

Consiliul Judeţean Hunedoara a stabilit, printr-o licitatie, cine va asigura fructele pe care elevii le vor primi timp de aproape 95 de zile. Două firme, una din Călan şi cealaltă din Turda, judeţul Cluj, vor aproviziona şcolile hunedorene cu merele destinate elevilor, în cadrul programului comunitar de încurajare a consumului de fructe în unităţile de învăţământ.

Potrivit acestui program, peste 32.450 de elevi din clasele I-VIII din învăţământul privat şi de stat vor primi fructe timp de 94 de zile de şcolarizare. Conform standardului de comercializare pentru mere, acestea trebuie să fie încadrate în categoria „extra” şi sau „întâi”, şi să aibă greutatea de minimum 110 grame fiecare.

Distribuirea merelor a început la debutul lunii decembrie, iar cele două firme desemnate în urma licitaţiei organizate de Consiliul Judeţean Hunedoara vor asigura necesarul de fructe în tot judeţul. Bugetul alocat programului de încurajare a consumului de fructe în şcoli la nivelul judeţului Hunedoara va fi de circa 760.000 de lei fără TVA şi va fi suportat din fonduri europene şi cofinanţare naţională.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole