Măsuri stabilite de grupul de suport tehnic în urma producerii alunecării de teren în municipiul Petroşani.

Grupul de suport tehnic, în componenţa căruia intră specialişti ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, ai Gărzii de Mediu, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Consiliului Judeţean, sub coordonarea subprefectului judeţului Hunedoara, a evaluat situaţia alunecării de teren produsă în Petroşani, pe strada Brazilor.

Specialiştii au concluzionat că în urma precipitaţiilor abundente, de circa21 litripe metru patrat, a scurgerilor de pe versanţi şi a suprasolicitării canalizării s-a produs o alunecare de teren spre 8 imobile, 7 case private şi Centrul de Protecţie al Adultului Seropozitiv.

Alunecarea de teren are o lungime de aproximativ 30 de metri liniari între aceasta şi locuinţe existând o distanţă care variază între 10 şi 25 de metri.

Pentru siguranţa cetăţenilor care au domiciliile în imobilele mai sus menţionate s-a dispus monitorizarea permanentă a evoluţiei alunecării de teren şi crearea unui cordon din saci cu nisip, în scopul eliminării riscului ca apa provenită din precipitaţii să se deverseze în zona alunecării de teren.

De asemenea, s-a dispus interzicerea intervenţiei asupra materialului lemnos, doborât de alunecarea de teren, pentru a nu provoca reactivarea alunecării. Totodată s-a decis execuţia în regim de urgenţă a unui zid de sprijin pentru stabilizarea terenului, în urma unui studiu geo şi a unui proiect de execuţie.

MULŢUMIM SUBPREFECTUL JUDEŢULUI HUNEDOARA VASILICĂ POTECĂ

Recomandari

Alte Articole