Metoda “Accidentul” a făcut o nouă victimă în Hunedoara. Alte două tentative de înșelăciune au fost dejucate

Înșelăciune prin metoda Accidentul produsă în municipiul Hunedoara

În data de 14.10.2017, la ora 18:25, Poliția Municipiului Hunedoara a fost sesizată cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 79 de ani, din municipiul Hunedoara, a fost apelată pe telefonul fix de către un bărbat, care s-a recomandat a fi „medic” și care i-a comunicat că fiica sa este internată în spital, grav rănită, și că îi este necesară o suma mare de bani, pentru „tratament”. La solicitările bărbatului necunoscut, persoana vătămată i-a comunicat adresa de domiciliu și numărul de telefon mobil, iar la scurt timp acesta a contactat-o din nou și i-a spus să se deplaseze într-un loc public din municipiul Hunedoara, unde va întâlni cu o femeie trimisă de el, pentru a-i da banii pentru „tratament”. Persoana vătămată s-a deplasat la locul indicat, unde s-a întâlnit cu o femeie necunoscută, căreia i-a înmânat 5.000 de lei și 200 euro, după care a revenit la domiciliu și și-a sunat ginerele, de la care a aflat că fiica sa nu este în spital și că nu a fost implicată în niciun accident rutier.
Prin urmare, femeia s-a adresat poliţiştilor, care au demarat cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune, în vederea identificării autorilor şi a recuperării prejudiciului.

În data de 14.10.2017, la sediul Poliţiei Municipiului Hunedoara s-a prezentat o femeie în vârstă de 70 de ani, care a sesizat faptul că a fost contactată pe telefonul fix de către o persoana necunoscută care comunicat că fiica sa ar fi fost rănită în urma unui accident rutier, după care a transferat convorbirea unei femeie care i-a spus să dea toţi banii din casă pentru a putea fi transferată la o unitate medicală din București, pentru „operație”. Hunedoreanca a răspuns că are disponibili 20.000 lei, iar bărbatul necunoscut a promis că va trimite „un delegat din partea spitalului” pentru a ridica banii și o va contacta pe telefonul mobil. După încheierea convorbirii, hunedoreanca a avut prezenţă de spirit şi a contactat-o telefonic pe fiica sa, care i-a spus că nu a fost implicată în niciun eveniment rutier.

Tot ieri, la sediul Poliţiei Municipiului Hunedoara s-a prezentat o femeie în vârstă de 57 de ani, care a sesizat faptul că a fost contactată pe telefonul fix de către o persoana necunoscută care i-a cerut 70.000 lei, motivând că fiica sa a suferit un accident și trebuie operată de urgență. În timpul convorbirii telefonice a sunat soneria interfonului de la locuința hunedorencei, moment în care apelantul care a solicitat banii a întrerupt discuția și promis că va reveni mai târziu.

Din fericire, în ultimele două cazuri prezentate, părţile vătămate şi-au dat seama la timp că pot deveni victime ale unei infracţiuni de înşelăciune şi nu au dat sumele de bani solicitate de apelantul necunoscut. În aceste cazuri, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la înşelăciune.

Recomandari

Alte Articole