Demnitarul a răspuns invitației lansate de directorul societății Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram, de a participa la reuniunea de lucru a Comitetului Teritorial Olt-Jiu al Asociației Române a Apei.

Operatorul de apă din Valea Jiului a fost, astăzi, gazda acestei întâlniri la care au participat directorii generali ai operatorilor de apă și canalizare din regiunea Olt – Jiu. La eveniment au mai luat parte președintele Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Bobora, vicepreședintele Sorin Vasilescu, prefectul județului, parlamentarii PSD de Hunedoara, printre care și ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero.

În cadrul întâlnirii cu ministrul Rovana Plumb s-a discutat despre problemele cu care se confruntă operatorii regionali de apă și canalizare în implementarea proiectelor cu finanțare europeană și care ar fi soluțiile pentru deblocarea situației.

Apa Serv Valea Jiului este primul operator regional de apă din țară care a semnat un contract important pe POIM 2014-2020. Documentul a fost parafat în urmă cu un an, iar valoarea finanțării europene se ridică la aproape 90 de milioane de euro.