În cursul zilei de ieri, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Petroşani au depistat un minor în vârstă de 16 ani, din Petroşani, cu privire la care au stabilit, în urma cercetărilor efectuate, că în noaptea de 30.04/01.05.2014 a comis, pe raza Municipiului Petroşani, 8 fapte penale, respectiv 6 furturi din autoturisme şi două tentative de furt din auto.
Poliţiştii au stabilit că suspectul a comis infracţiunile prin acelaşi mod de operare (spargerea geamului lateral) şi a sustras din autoturisme diferite bunuri (staţii de emisie-recepţie, radio CD-uri, truse de scule etc.), creând un prejudiciu total de peste 2.400 lei.
De asemenea, poliţiştii au stabilit că minorul a mai comis, în perioada decembrie 2013-martie 2014, peste 30 de fapte similare pe raza municipiului Petroşani şi a oraşului Petrila.
În urma analizării cauzelor cu procurorul de caz, faţă de minor s-a luat măsura reţinerii pentru 24 ore, urmând ca în data de 06.05.2014 să fie prezentat Judecătoriei Petroşani cu propunere de arestare preventivă.
Minorul a fost escortat şi depus în cadrul Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Hunedoara, cercetările continuând pentru stabilirea întregii sale activităţi infracţionale.