Fostul presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara, Mircea Ioan Molot, contesta Ordinul Institutiei Prefectului de Hunedoara cu privire la incetarea mandatului inainte de termen. Contestatia a fost facuta prin avocat, la instanta de contencios administrativ si fiscal. In conescinta, conform reprezentantilor Prefecturii Hunedoara, Mircea Ioan Molot ramane in continuare presedinte suspendat al Consiliului Judetean,
Ordinul Institutiei Prefectului de Hunedoara a venit ca urmare a deciziei, ramase definitiva, a instanţei de judecată cu privire la starea de incompatibilitate constatata de Agentia Nationala de Integritate, conform prevederilor legale. Mircea Ioan Molot a avut la dispoziţie 10 zile pentru a contesta ordinul semnat de prefectul Sorin Vasilescu.
In prezent, fostul presedinte al Consiliului Judetean Hunedoara se afla in arest la domiciliu, masura dispusa in dosarul ce vizeaza posibile fapte de coruptie, instrumentat de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Alba.