Moaştele Sfintei Mare Muceniţe Ecaterina, de hramul Catedralei din Orăştie

În fiecare an la data de 8 Noiembrie pentru Orăştie este o zi specială, deoarece se sărbătoreşte Soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil, sfinţi care sunt ocrotitorii catedralei din centrul municipiului. Cu binecuvântarea Întâistătătorului Eparhiei noastre, Preasfinţitul Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, vor fi aduse spre închinare credincioşilor moaştele Sfintei Mare Muceniţe Ecaterina, de către o delegaţie condusă de părintele protosinghel Nestor Dinculeană, consilier în cadrul Episcopiei Devei şi Hunedoarei, în după-amiaza zilei de 7 noiembrie, ele rămânând în catedrala din Orăştie până a doua zi. De asemenea, bucuria hramului va fi întegită de prezenţa Preasfinţitului Părinte Gurie, Episcopul Devei şi Hunedoarei, care va sluji Sfânta Liturghie arhierească în dimineaţa de 8 Noiembrie.

Întregul program al manifestărilor este următorul:

– 7 Noiembrie, orele 17.00: întâmpinarea sfintelor moaşte în faţa catedralei, procesiunea de înconjurare a catedralei şi apoi slujba privegherii.

– 8 Noiembrie, ora 8.00: Slujba Acatistului Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavriil; ora 8.30: Întâmpinarea Episcopului; ora 9.00: Sfânta Liturghie; ora 11.00: expoziţie de carte şi icoane vechi, în catedrala din Orăştie, cu prezentarea unui film, ca urmare a încheierii proiectului de inventariere a acestor obiecte care aparţin depozitului din cadrul Protopopiatului. Tot în catedrală va avea loc şi înmânarea unui dar de apreciere pe care Protopopiatul Ortodox Român din Orăştie îl va da copiilor şi tinerilor care se implică în diferite activităţi ce aduc prestigiu municipiului.

Finalul manifestărilor va fi punctat de sfinţirea Cabinetului de consiliere şi psihoterapie ortodoxă „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” deschis ca urmare a încheierii protocolului de colaborare dintre Protopopiatul Ortodox Român din Orăştie şi Centrul de Formare Iniţială şi Continuă al MAI Orăştie.

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole