Moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena de la Catedrala Patriarhală vor aduse în Episcopia Devei și Hunedoarei

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte DANIEL, Patriarhul României, în perioada 3-6 decembrie, racla cu părticele din moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena, de la Catedrala Patriarhală din București, va fi adusă în Episcopia Devei și Hunedoarei, acest pelerinaj fiind prilejuit de prăznuirea a două dintre marile sărbători ale eparhiei noastre: pomenirea Sfintei Mari Mucenițe Varvara, Ocrotitoarea minerilor, respectiv hramul Catedralei Episcopale ”Sfântul Ierarh Nicolae” din Deva.

Delegația care va însoți racla cu Sfintele Moașteva fi condusă de către Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, aceasta fiind așteptată în județul Hunedoara în data de 03 decembrie, la biserica Sfânta Mare Muceniță Varvara din Petroșani, iar în procesiunea spre Deva,unde va ajunge în seara zilei de 05 decembrie, racla va poposi și în orașele Hațeg (Biserica Sf. Nicolae) și Hunedoara (Catedrala Sf. Împărați Constantin și Elena).

Bucuria prilejuită de prezența Sfintelor Moaște în Episcopia Devei și Hunedoarei este cu atât mai mare cu cât anul 2013 a fost declarat de către Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca An Omagial al Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Manifestările prilejuite de prezența Sfintelor Moaște ale Sfinților Împărați Constantin și Elena în Episcopia Devei ș Hunedoarei se vor desfășura după următorul program:

Marți, 03 decembrie:

– La ceas de seară racla cu Moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena va fi întâmpinată în biserica ”Sfânta Mare Muceniță Varvara” din Petroșani.

Miercuri, 04 decembrie:

– În dimineața zilei de prăznuire a Sfintei Mari Mucenițe Varvara, Sfânta Liturghie va fi oficiată de către un sobor de ierarhi, preoți și diaconi, la biserica ”Sfânta Mare Muceniță Varvara” din Petroșani.

– În după-amiaza zilei, racla cu Sfintele Moaște va fi întâmpinată la biserica Sf. Ier. Nicolae din Hațeg, unde va rămâne până în dimineața zilei de 05 decembrie.

Joi, 05 decembrie:

– Dimineața, Sfintele Moaște vor fi primite în Catedrala ”Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Hunedoara, urmând apoi a fi oficiată Dumnezeiasca Liturghie.

– În seara zilei racla cu Sfintele Moaște va fi purtată în procesiune spre Deva, unde va fi întâmpinată la Catedrala Episcopală ”Sfântul Ierarh Nicolae” și așezată spre închinarea credincioșilor, moment care va fi urmat de săvârșirea Slujbei Vecerniei unită cu Litia, iar la final corul preoțesc ”Sacerdotes” al Episcopiei Devei și Hunedoarei va susține un concert de colinde.

Vineri, 06 decembrie:

– La orele dimineții (9,00) soborul de arhierei va fi întâmpinat în Catedrala Episcopală, urmând apoi săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii în cinstea Sfântului Ierarh Nicolae.

– Racla cu Moaștele Sfinților Împărați Constantin și Elena va rămâne la Catedrala Episcopală ,,Sfântul Ierarh Nicolae’’ din Deva până în după-amiaza zilei.

Credincioșii din întreg cuprinsul județului Hunedoara sunt așteptați cu multă dragoste să participe la aceste manifestări de înălțare spirituală, momente menite să aducă bucurie și pace în sufletele noastre, în pragul marelui praznic al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

foto: ziarullumina.ro

Recomandari

Lasă un comentariu

Alte Articole