Elevii, profesorii și voluntarii care compun fanfara ”Pavel Grec” au poposit în fața sediului Consiliului Județean Hunedoara și au oferit angajaților instituției și trecătorilor un scurt program emoționant.

Copiii și dascălii lor se află pentru câteva zile în Tabăra de Cultură și Civilizație Românească de la Zlatna, jud. Alba, organizată sub patronajul Despărțământului Astra și al Primăriei Zlatna. Pe parcursul a două zile, organizatorii le-au programat vizite la obiective istorice și muzee din județul Hunedoara. După oprirea de la Consiliul Județean Hunedoara, grupul a vizitat Biblioteca Județeană ”Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva și a făcut un tur al Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva, după care a urcat pe Cetatea Devei. Înainte de prânz, românii basarabeni au vizitat și Muzeul Aurului din Brad.

Ei vor reveni luni, 23 iulie, în județul Hunedoara pentru o nouă zi de vizite care va cuprinde: Castelul Corvinilor, Mănăstirea Prislop, biserica Densuș și situl de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa.