Noi descinderi DNA in judetul Hunedoara

Percheziții DNA în județele Hunedoara și Mehedinți

Procurorii DNA au descins luni dimineata in mai multe locatii din judetul Hunedoara. Ancheta derulata de catre Directia Nationala Anticoruptie, cu sprijin din partea Serviciului Român de Informaţii şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei, face parte dintr-o cauză penală ce vizează suspiciunea săvârșirii unor infracțiuni de corupţie şi asimilate celor de corupție, în cadrul unor proceduri de achiziţie, prin programe finanţate din fonduri publice şi din fonduri europene.
Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe celor de corupţie, dar si ale unor surse citate de agentia de presa Mediafax, astazi au fost declansate descinderi si cercetări simultane in 18 locatii din tara, situate in municipiul Bucuresti, judetele Ilfov, Prahova, Hunedoara si Gorj. Este vorba de sedii ale unor societati comerciale dar si domicilii ale unor persoane fizice. Actiunea este o continuare a cercetarilor din dosarul „Gala Bute” in care este vizata si fostul ministru Elena Udrea
In judetul Hunedoara anchetatorii au declansat perchezitii la locuinta din Lupeni a primarului Cornel Rasmerita, precum si la sediile firmelor Termogaz Company din Hateg, Rogard Com Impex Srl din Hateg, Consmin SA din Petrosani. Vizate in acet moment sunt si domiciliile oamenilor de afaceri Adrian Gardean, din localitatea Snagov, a lui Miron Lupulescu din orasul Hateg, precum si apartamentul fostului presedinte al Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja, din sectorul 2 al capitalei.

Sorin ISTRATE

Recomandari

Alte Articole