În perioada 17 – 19 octombrie, poliţişti din cadrul Biroului Investigatii Criminale Hunedoara, împreună cu poliţişti ai Serviciul de Investigaţii Criminale și cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Actiuni Speciale, Biroului Investigatii Criminale Deva şi Formatiunii Investigatii Criminale Haţeg au desfăşurat activităţi în mai multe cauze privind spargeri şi furturi din societăţi comerciale, comise în perioada august-septembrie 2013 pe raza municipiului Hunedoara şi a oraşului Haţeg.

În urma activităților desfășurate a fost destructurată o grupare infracţională formată din nouă suspecți. Cei în cauză sunt suspectați că ar fi comis, sub diverse participaţii, cinci fapte penale.

În perioada lunilor august – septembrie a.c., doi dintre suspecți ar fi pătruns prin forţarea sistemelor de închidere a uşilor de acces în incinta a patru societati comerciale, de unde ar fi sustras 11 moto-fierăstraie, 3 motocositoare și 3 laptop-uri, creând un prejudiciu de 27.900 lei.

Cei doi sunt suspectați că, în noaptea de 12 spre 13 septembrie a.c., ar fi spart geamul uşii de acces al unei societăți comerciale din Hunedoara, cu scopul sustragerii de aparatură electronică, acţiunea infracţională fiindu-le întreruptă de declanşarea sistemului de alarmă.

În urma percheziţiilor efectuate și a activitatilor desfășurate s-a reuşit recuperarea a 40% din prejudiciul creat.

Cei doi ar fi fost sprijiniţi la săvârşirea faptelor de alți șapte suspecți care i-ar fi ajutat la transportarea şi valorificarea bunurilor provenite din comiterea infracțiunilor.

În urma activităților desfășurate, la data de 18 octombrie a.c, față de șase dintre suspecți s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar în urma prezentării acestora Judecatoriei Hunedoara, instanta a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat, ambele în forma continuată, suspecții fiind introduși în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Deva.

Pe numele altor doi suspecți au fost emise, în lipsă, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile, cei doi sustrăgându-se urmăriririi penale, iar un alt suspect se află în arest într-o altă cauză.

Polițiștii continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale.