In urma cu doi ani, in preajma Zilei Internationale a Copilului, 1 iunie, Biblioteca Judeteana “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva a initiat un generos demers ce a avut in vedere copiii aflati in centrele de plasament din judetul Hunedoara.
Am pornit de la ideea ca fiecare copil are dreptul la bucurie, are dreptul sa creasca intr-un mediu cat mai apropiat de cel familial. Copiii institutionalizati resimt o acuta nevoie de caldura sufleteasca. Tocmai de aceea, am lansat campania O jucarie pentru fiecare, am distribuit afise prin oras, facand apel la bunavointa si generozitatea oamenilor pentru a le darui jucarii copiilor aflati in centre de plasament si in alte locatii de acest gen.
Impactul acestui demers a fost cu totul deosebit, numarul celor care au venit cu jucarii pentru copiii necajiti a fost mult peste asteptarile noastre. De asemenea, copiii din centrele de plasament din Brad, Orastie, Hateg, Hunedoara, Lupeni, Vulcan si Deva s-au bucurat si ne-au fost extrem de recunoscatori pentru momentele unice pe care le-au trait atunci cand au primit jucariile.
Tocmai pentru ca aceasta initiativa a Bibliotecii s-a bucurat de mare succes, intentionam sa continuam si in anul 2015 actiunea de strangere de jucarii pentru copiii aflati in situatii dificile, lipsiti de caldura parinteasca. Suntem siguri ca si in acest an, oameni de toate varstele si categoriile sociale vor da dovada de promptitudine, entuziasm si multa generozitate fata de copiii carora le este destinata actiunea “O jucarie pentru fiecare”. Printr-un gest aparent marunt acesti oameni vor aduce un strop de bucurie in sufletele copiilor, un zambet pe buzele lor.
Pe aceasta cale, ii anuntam pe toti cei care vor sa le daruiasca acestor copii jucarii ca sunt asteptati la Sectia de Arta si Carte Franceza a Bibliotecii, unde se va afla un centru de colectare a jucariilor, in perioada 14 aprilie – 28 mai 2015, de luni pana vineri intre orele 10.00 si 18.00, iar sambata intre orele 9.00 si 14.00.