“O jucărie pentru fiecare”, campanie derulată de Biblioteca din Deva, în perioada 14 aprilie – 29 mai

"O jucărie pentru fiecare", campanie derulată de Biblioteca din Deva, în perioada 14 aprilie - 29 mai

Anul trecut, in preajma Zilei Internationale a Copilului, 1 iunie, Biblioteca Judeteana “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, in colaborare cu Asociatia “Prietenii Bibliotecii” Deva, a initiat un generos demers ce a avut in vedere copiii aflati in centrele de plasament din judetul Hunedoara.
Totul a pornit de la ideea ca fiecare copil are dreptul la bucurie, are dreptul sa creasca intr-un mediu cat mai apropiat de cel familial. Copiii institutionalizati resimt o acuta nevoie de caldura sufleteasca. Tocmai de aceea, a fost lansată campania O JUCARIE PENTRU FIECARE, făcându-se apel la bunavointa si generozitatea oamenilor pentru a le darui jucarii copiilor aflati in centre de plasament si in alte locatii de acest gen.
Impactul acestui demers a fost cu totul deosebit, numarul celor care au venit cu jucarii pentru copiii necajiti a fost mult peste asteptaril. De asemenea, copiii din centrele de plasament din Brad, Orastie, Hateg, Hunedoara si Deva s-au bucurat si au fost extrem de recunoscatori pentru momentele unice pe care le-au trait atunci cand au primit jucariile. Tocmai pentru ca aceasta initiativa a Bibliotecii s-a bucurat de mare succes, continua si in anul 2014 actiunea de strangere de jucarii pentru copiii aflati in situatii dificile, lipsiti de caldura parinteasca. Printr-un gest aparent marunt acesti oameni vor aduce un strop de bucurie in sufletele acestor copii, un zambet pe buzele lor.
Toti cei care vor sa le daruiasca acestor copii jucarii sunt asteptati la Sectia de Arta si Carte Franceza a Bibliotecii, unde se va afla un centru de colectare a jucariilor, in perioada 14 aprilie – 29 mai 2014, de luni pana vineri intre orele 10.00 si 18.00, sambata intre orele 9.00 si 14.00.

Recomandari

Alte Articole