Penele de curent nu vor mai bloca Telecabina care transportă turiștii în Cetatea Deva

Penele de curent nu vor mai bloca Telecabina care transportă turiștii în Cetatea Deva

Serviciul Public Administrare Cetate Deva și Primăria Municipiului Deva au achiziționat un grup electrogen care va asigura în cazul unor întreruperi de curent, funcționarea Telecabinei care facilitează accesul în Cetatea Deva.

Marți, 21 august 2018, între orele 10:00-15:00, Telecabina va fi oprită pentru punerea în funcțiune a generatorului de curent și instruirea personalului desemnat din cadrul Serviciului Public Administrare Cetate Deva care va opera sursa de rezervă.

,,Ne-am confruntat de mai multe ori cu pene de curent datorate unor lucrări sau defecțiuni în rețeaua Enel, care au dus la oprirea temporară a Telecabinei, în timp ce aceasta urca sau cobora Dealul Cetății cu turiștii. De aceea, împreună cu administrația publică locală și cu Primarul Municipiului Deva, Nicolae-FlorinOancea, am considerat prioritară achiziționarea unui generator de curent. Așa nu vom mai depinde în situațiile de urgență de Enel, pentru repornirea monolinerului. Sursa de rezervă va intra în funcțiune automat, după oprirea curentului în rețeaua principală, diferența fiind de doar 10-12 secunde. Siguranța și confortul turiștilor care vizitează monumentul istoric sunt foarte importante pentru noi”, afirmă Cristian Răcășan, directorul Serviciului Public Administrare Cetate Deva.

Rezervorul generatorului are o capacitate de 220 de litri de combustibil care asigură o autonomie de funcționare de 15 ore.
Grupul electrogen care va face posibilă utilizarea independentă în situații neprevăzute a Telecabinei, a costat 40.050 lei fără TVA, bani alocați de la bugetul local. Directorul Serviciul Public Administrare Cetate Deva declară că suma alocată pentru achiziția generatorului a fost mult mai mare, dar datorită unei bune cercetări a pieței s-au economisit peste 30.000 lei.

Cetatea Deva a fost vizitată de la începutul acestui an de peste 100.000 de turiști. Aceștia au la dispoziție Telecabina cu o capacitate de 16 locuri, dar și 3 trasee turistice, marcate corespunzător, pentru cei care doresc să viziteze la pas fortăreața medievală, simbol al orașului Deva.

Recomandari

Alte Articole