Ieri, poliţiştii petroşăneni, cu sprijinul ofiţerilor Serviciului de Investigaţii Criminale şi a luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat o acţiune în cartierul Aeroport din municipiul Petroşani.
În cadrul acţiunii au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare la locuinţele unor persoane suspectate de implicare în infracțiuni de șantaj şi complicitate la furt calificat.
În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe bunuri (unități P.C.; laptopuri, tablete, telefoane mobile – pentru care urmează a se dispune efectuarea de percheziții informatice), documente și înscrisuri ce prezintă interes pentru cauză. Cercetările sunt continuate de polițiștii Biroului de Investigaţii Criminale Petroşani pentru administrarea de probe și luarea măsurilor legale în cauză faţă de patru suspecţi, cercetaţi, în prezent, în stare de libertate.

În cadrul acţiunii, într-un alt dosar penal, au fost identificaţi doi suspecţi, în vârstă de 18 şi respectiv 19 ani, ambii din Petroşani, cu privire la care poliţiştii au stabilit, în urma cercetărilor efectuate, că în noaptea de 28/29.05.2014, în jurul orei 02.00, au agresat fizic un bărbat și l-au deposedat de suma de 110 lei, în timp ce se aflau pe strada 1 Decembrie 1918.
Cei doi suspecţi au fost reținuți pe baza de ordonanță, fiind inculpați de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, şi prezentaţi Judecătoriei Petroşani, care a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.

De asemenea, tot în cadrul raziei, în poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au depistat, în zona Spitalului de Urgenţă Petroşani, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din municipiul Vulcan, care avea asupra sa o plasă în care se găsea un pistol tip revolver cu butoiaş, prezentând urme de uzură (rugină), fără trăgaci (nefuncțional). Suspectul a declarat că a găsit accidental pistolul în urmă cu patru ani într-o pădure şi că intenţiona să îl pună în vânzare.
Acesta a fost condus la sediul Poliţiei Municipiului Petroșani, în cauză întocmindu-se dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor, iar pistolul a fost ridicat pentru expertizare.