Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Timişoara au efectuat 3 percheziţii domiciliare în judeţele Timiş, Arad şi Hunedoara, la persoane bănuite de fraude informatice şi înşelăciuni.

La data de 5 martie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara au efectuat 3 percheziţii domiciliare, pe raza judeţelor Timiş, Arad şi Hunedoara, pentru probarea activităţii infracționale a doi bărbaţi, de 35, respectiv de 25 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de fraude informatice şi înşelăciuni.

La activităţi au participat şi poliţişti de combatere a criminalităţii organizate din Hunedoara şi Arad.

De asemenea, polițiștii au pus în aplicare 3 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la audieri.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna august 2014, cei în cauză ar fi postat pe internet mai multe anunţuri prin care ofereau locuri de muncă nereale, pe teritoriul Angliei.

Astfel, în urma acestor anunţuri, mai multe persoane ar fi transferat sume de bani în scopul rezervării locului de muncă, bani care au ajuns la cei în cauză.

Pe contul unuia dintre cei bănuiţi ar fi fost efectuate 30 de tranzacţii de la victime ale infracţiunilor, prejudiciul cauzat fiind estimat la 7.000 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.