În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Haţeg au efectuat trei percheziții domiciliare pe raza municipiului Petroșani, la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea unei infracţiuni de furt calificat.
Activităţile procedurale au fost dispuse în cadrul unui dosar penal ce priveşte o faptă de furt calificat, comisă la data de 11.09.2017, pe raza comunei Bretea Română. La acea dată, poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hațeg au fost sesizați de un bărbat cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns, prin forțarea ușii de acces, în locuința sa din comuna Bretea Română şi i-au sustras mai multe bunuri (un cazan din cupru, o pereche de cercei din aur, un ceas și alte bunuri, valoare totală a prejudiciului fiind de aproximativ 10.000 de lei, recuperat în proporţie de peste 90%, în urma activităţilor derulate în cursul zilei de ieri).
În urma investigaţiilor, poliţiştii au ridicat mai multe bunuri de interes pentru soluţionarea cauzei, iar doi bărbaţi, unul în vârstă de 37 de ani, din Petroşani şi unul de 24 de ani, din Petrila, au fost conduși la sediul Poliției Orașului Hațeg, pentru audieri şi stabilirea întregii activităţi infracţionale.
În urma analizării probatoriului existent la dosarul cauzei, poliţiştii au luat măsura preventivă reținerii pentru 24 de ore a celor doi bărbaţi, care au fost depuși în Centrul de Reținere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Hunedoara. Cei doi urmează a fi prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Haţeg, în vederea luării măsurilor preventive.